مهاجرت به ترکیه و چگونگی استفاده از تلفن همراه در ترکیه /گوشي بخريم يا ريجستر كنيم؟

مهاجرت به ترکیه و چگونگی استفاده از تلفن همراه/گوشي بخريم يا ريجستر كنيم؟
سال گذشته قبل از اینکه بحران کرونا شروع شود برای زندگی و اخذ اقامت ترکیه سفر کردم. و قبل از اینکه برای اقامت اقدام کنم به سراغ اپراتور های ترک رفتم تا بتوانم زیبایی های استانبول را برای دوستان و آشنایان به تصویر بکشم. اما در زمینه استفاده از گوشی به مشکلاتی برخوردم که بی ربط ندانستم تا آن را برای هموطنان عزیز به رشته تحریر در بیاورم.
به گزارش مرکز خدمات ترکیه TSC اگر سری به فروشگاهای ترکیه زده باشید، قطعا متوجه شدید که قیمت گوشی در ترکیه گران است. و اگر آن را از خارج از ترکیه تهیه کرده باشید، و سفرتان توریستی باشد، فقط یکی دو هفته از سیم کارت های ترکیه ای می توانید استفاده کنید. و بعد از اون گوشی دیگه قابل استفاده نیست.
در ترکیه مانند ایران با هدف کنترل بازار خرید فروش و جلوگیری از قاچاق گوشی تلفن همراه، طرح رجیستری الزامی است. بنابراین برای اقامت طولانی مدت لازم است قوانین مرتبط با رجیستر کردن گوشی در ترکیه را بدانید. پس برای استفاده بیش از ۳ ماه، لازم است گوشی خود را رجیستر کنید.

در صورت عدم رجیستر کردن، گوشی شما پس از مهلت قانونی از دسترس خارج شده و حتی دیگر قابل رجیستر کردن هم نخواهد بود. این مشکلی بود که برای من پیش آمد و یا باید از ترکیه گوشی می خریدم. و یا نسبت به ریجستر کردن آن اقدام کنم. چرا که غیر فعال میشد و فقط باید از وای فای و دوربینش استفاده کنم.
بر اساس این گزارش هزینه ریجستری در ترکیه هم نسبتا بالاست و عده ای بر این باورند که اگر از ترکیه گوشی بخرید تقریبا برابر با هزینه ریجستر میشود.
در واقع بسیاری معتقدند اگر زمان سفر شما بیش از 120 روز یا قصد اقامت دارید بهتر است گوشی خود را در ایران فروخته تا دردسر ریجستر و هزینه سرسام آور را نداشته باشید. که البته تصمیم نهایی با شماست .عده ای هم میگویند درمدت زمانی که در ترکیه هستیم استفاده از وای فای و دوربین کار ما را راه می اندازد .
اما چگونه گوشی را ریجستر کنیم؟
در ابتدا باید گفت خارجی ها می تونن اینکارو بکنن و البته هر خارجی هر دو سال یکبار می تونه یک گوشی ثبت کنه.
و دوم اینکه باید ظرف مدت 30 روز از آخرین ورودتون به ترکیه این کارو انجام بدید. این قانون سفت و سخت اجرا میشه و باید حواستون باشه که مثلا اگر دانشجو هستید، و وارد ترکیه میشید نباید صبر کنید تا دفترچه اقامت و بعدش شماره ملیتون بیاد. چون قطعا دیر میشه و نمی رسید. بمحض دریافت دفترچه اقامت ( که معمولا سه هفته طول میکشه ) می تونید اینکارو پیگیری کنید. و با مراجعه به یک سازمان مالیاتی و پرداخت پول مالیات ،مراجعه به اپراتور و پرداخت هزینه رجستر کردن اینکار را انجام دهید.
ضمنا همراه داشتن پاسپورت، کارت اقامت، کپی برگه پاسپورت آخرین ورودتون به ترکیه الزامی است.

رجیستر کردن گوشی در ایران
یادآور می شود در صورتی که گوشی خریداری شده از ایران خود را در ترکیه رجیستر نمایید، در واقع دیگر برای استفاده از این گوشی در خاک دو کشور ایران و ترکیه مشکلی نخواهید داشت. این در حالی است که اگر گوشی جدیدی از ترکیه خریداری کنید، اگر روزی قصد استفاده همیشگی از آن را در ایران داشته باشید، اینبار باید هزینه رجیستری گوشی در ایران را بپردازید.
این در حالی است که در ترکیه مانند ایران سیم کارت های دائمی و شارژی وجود دارد. گردشگران نمی توانند سیم کارت دائمی خریداری کنند. و فقط می توانند سیم کارت شارژی دریافت کنند. نکته قابل توجه سیم کارت های شارژی اعتبار آن ها است. یعنی اگر شما شش ماه از این سیم کارت استفاده نکنید، سیم کارت شما باطل می شود و برای سفر بعدی باید یک سیم کارت جدید مثل ودافون-ترک تلکام-ترکسل و ..بخرید.
در پایان اگر مایل به دریافت مشاوره در خصوص خرید ملک در ترکیه -ثبت رسمی و قانونی ازدواج در ترکیه – طلاق- اقامت دائم و موقت- ثبت شرکت در ترکیه و مهاجرت-و کسب و کار و سرمایه گذاری هستید می توانید با مرکز خدمات ترکیه TSC سوالات خود را از طریق واتس با کارشناسان ما مطرح نمایید و پاسخ لازم را در اسرع وقت دریافت نمایید.